side-area-logo

FysioCentrum Nijverdal Uw gezondheid is onze zorg Maak een afspraak FysioCentrum Nijverdal Uw gezondheid is onze zorg Sportspreekuur

HANDTHERAPIE

Wat is handtherapie?

De hand is bij ons het gereedschap van het menselijk lichaam. Hier doen wij alles mee: dagelijks gebruik in huis en hobby, werken en sporten.

Een overbelasting of trauma kan het functioneren van dit lichaamsdeel snel verstoren. Activiteiten die u eerder zonder moeite uitvoerde, leveren nu problemen op of zijn soms zelfs onmogelijk. Doordat wij onze hand dan ook in al onze dagelijkse activiteiten gebruiken wordt dit al snel heel vervelend.

De handtherapeut is een fysio- of ergotherapeut die gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van mensen met een aandoening of letsel aan de hand. Dit kan ontstaan zijn door slijtage (artrose), overbelasting, maar ook na bijvoorbeeld een operatie aan de hand. De handtherapeut is de specialist om u te begeleiden naar het herstel om snel en goed, waar mogelijk, alles weer te kunnen doen.

Wat doet een handtherapeut?

Als handtherapeut kunnen wij analyseren hoe de hand functioneert. Op basis daarvan proberen wij een inschatting te maken of wij dit kunnen behandelen of dat het toch verstandig is om langs een chirurgisch specialist te gaan.

Een behandeling kan uit het volgende bestaan:

  • Instructie en advies ten aanzien van bewegen en gebruik van uw hand tijdens activiteiten, hobby en werk.
  • Oedeembehandeling, wondzorg.
  • Herstel van mobiliteit, kracht en stabiliteit en daarmee functie middels oefentherapie.
  • Het aanmeten van een spalk.
FCN handtherapeut
Image
Maikel Engelaar
Fysiotherapeut - handtherapeut
Gespecialiseerd in handtherapie.
STUUR ONS EEN BERICHT

Vragen proberen we binnen 24 uur te beantwoorden